Den Blinde Vinkel

Livet med biler, som vi har kendt det de sidste 100 år, lakker mod enden.
Slut med en brølende V8-motor og velkommen til en lydløs elbil.
Lugten af varm olie, benzin og giftige gasser vil forsvinde til fordel for lithium-ion-batterier, apps og digitale skærme.
Kunsten at parallel-parkere vil også gå tabt til fordel for selv-parkerende biler.
Vi behøver ikke længere at styre bilen – bilens computere kan klare alt arbejdet.
Den timelange kørsel gennem storbyens gader i jagten på en tom parkeringsplads er ikke længere nødvendig. Nu kan bilen selv finde hen til en ledig plads.

I fremtiden er bilen heller ikke længere et egoistisk ”must have”, men forvandles til en delebil eller lånebil. Så når nu fremtiden tegner så grøn og lys, hvorfor så denne bog om en forældet livsstil med et stinkende transportmiddel med fossil-forbrændingsmotor og et utilregneligt menneske bag rattet? En bog, der hylder den gamle forurenende livsstil – er det ikke bare SÅ meget ”last year”?
Jo måske – men den er alligevel nødvendig fordi slutningen på en æra også betyder tabet af et sandt overflødighedshorn af specifikke vittigheder om vores liv med biler – en opfindelse, der ændrede vores arbejdsliv, gav stor personlig frihed, forandrede vores fritidsliv, tilførte fart og mobilitet i transportsystemet, udviklede en ny gennemgribende infrastruktur der prægede alle klodens byer og landskaber, etablerede nye sportsgrene, ændrede vores sexliv og skabte en ny maskulin identitet, der ikke er set siden riddertiden.
Hvis jeg var en bil, ville dette være min auto-biografi – i stedet bliver det mit humoristiske vidnesbyrd til kommende generationer af el-billister, om tiden der var en gang.

Bogen kan f.eks. købes her