Musik

Der var en gang, det betød noget, at ”man kom fra et hjem med klaver”. I mit tilfælde var det ikke ensbetydende med at have ”gode borgerlige værdier”, men blot at jeg lærte at spille klaver.

Som 20-årig mødte jeg musikeren og komponisten Robin Taylor under et ophold på Thorstedlund Kunsthøjskole. Vi klikkede godt sammen, og da han var lidt ældre, og mere erfaren end jeg, blev han min musikalske mentor.

Efter at have arbejdet i ”Soundscape”-studiet med indspilning af nogle numre, blev vi enige om, at det var vejen frem med et hjemmestudie, fremfor at stå i ildelugtende øvelokaler med henblik på offentlig optræden. Vi lavede derfor gruppen ”Taylor´s Universe”.

Indspilningen af vores første udgivelse, ”Essay”, foregik i sommerhuset ”Valhalla” i Gilleleje, som vi havde indrettet til lydstudie. Derefter rykkede vi til Amager og udbyggede gradvist studiet med bedre udstyr og flere instrumenter, og fortsatte med indspilningerne i hjemmestudiet, og i Soundscape, indtil vi stoppede samarbejdet i 1996, da jeg var flyttede til Jylland.

Da havde vi også nået at lave 6 skiver sammen – med bl.a. Jakob Mygind (sax), Karsten Vogel (sax), Hugh Steinmetz (trompet), Mads Hansen (trommer) og Rasmus Grosell (trommer) for blot at nævne nogle få. Genren kan betegnes som en eksperimenterende fusion af rock/jazz – eller prog-rock. Musikken er i dag mest kendt og solgt i udlandet.

Ønsker man mere detaljeret info, eller at købe musikken med ”Taylor´s Universe”, så klik på Robin Taylor-ikonet, og du vil blive dirigeret videre til hans hjemmeside.